Farfalle s avokávou omáčkou

Avokádo je čoraz populárnejšie. Určite ho mnohí aspoň raz vyskúšali. Dá sa kúpiť už takmer v každom obchode so zeleninou. My si z neho pripravíme rýchlu omáčku na cestoviny.

Avokádo je čoraz populárnejšie. Určite ho mnohí aspoň raz vyskúšali. Dá sa kúpiť už takmer v každom obchode so zeleninou. My si z neho pripravíme rýchlu omáčku na cestoviny.

Počet porcií : 6

Dĺžka prípravy: 20 minút

Náročnosť : nízka

Potrebné suroviny

400 g cestovín farfalle (najlepšie celozrnných)
2 ks avokáda
1 strúčik cesnaku
2 ks cibule
šťava z 1 citróna
60 ml extra panenského olivového oleja
soľ, čierne korenie

Postup prípravy

Cestoviny si uvaríme podľa návodu.
Pri cedení si necháme 100 ml tejto vody do avokádovej omáčky.
Avokádo zbavíme kôstky, ošúpeme a dáme do mixéra spolu s cesnakom, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Vypracujeme dohladka a vmiešame vodu z cestovín.
Cestoviny premiešame s avokádovou omáčkou. Osolíme, okoreníme a podávame s nasekaným petržlenom.

495 Kcal

9 g bielkovín

53 g sacharidov

26 g tuku

6 g vlákniny

Dobrú chuť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

© 2018 diasamaritan.com