Farfalle s avokávou omáčkou

Avokádo je čoraz populárnejšie. Určite ho mnohí aspoň raz vyskúšali. Dá sa kúpiť už takmer v každom obchode so zeleninou. My si z neho pripravíme rýchlu omáčku na cestoviny.
Farfalle s avokávou omáčkou

Avokádo je čoraz populárnejšie. Určite ho mnohí aspoň raz vyskúšali. Dá sa kúpiť už takmer v každom obchode so zeleninou. My si z neho pripravíme rýchlu omáčku na cestoviny.

Počet porcií : 6
Dĺžka prípravy: 20 minút
Náročnosť : nízka

POTREBNÉ SUROVINY

  • 400 g
    400 g cestovín farfalle (najlepšie celozrnných)
  • 2 ks
    avokáda)
  • 1
    strúčik cesnaku
  • 2 ks
    cibule
  • šťava z 1 citróna
  • 60 ml
    extra panenského olivového oleja
  • soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny si uvaríme podľa návodu.

Pri cedení si necháme 100 ml tejto vody do avokádovej omáčky.

Avokádo zbavíme kôstky, ošúpeme a dáme do mixéra spolu s cesnakom, citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Vypracujeme dohladka a vmiešame vodu z cestovín.

Cestoviny premiešame s avokádovou omáčkou. Osolíme, okoreníme a podávame s nasekaným petržlenom.

PRIBLIŽNÉ NUTRIČNÉ HODNOTY NA JEDNU PORCIU

495 Kcal

9 g bielkovín

53 g sacharidov

26 g tuku

6 g vlákniny

Dobrú chuť

Zanechať komentár