Pokiaľ je vaša hladina glukózy v krvi neustále vysoká a hľadáte účinné recepty pre diabetikov na jej optimalizovanie, potom ste na správnom mieste

RECEPTY NA ZNÍŽENIE hladiny glukózy v krvi SÚ VŠAK IBA ŠPIČKA ĽADOVCA TOHO, ČO SA V TOMTO ČLÁNKU DOZVIETE

Ešte predtým, než vám ukážem niektoré z chutných a skvelých receptov pre účely cukrovky, chcem aby ste vedeli, že príčinou vysokej hladiny glukózy v krvi nie je iba strava, ktorá obsahuje cukor.

Ak by iba cukor spôsoboval vysokú glykémiu, potom by platilo, že je výhodnejšie jesť slaninu než ovocie, pretože ovocie obsahuje „cukor“.

Z toho dôvodu chcem, aby ste venovali chvíľu čas tomuto článku a pochopili, v čom tkvie celý problém.

VYSOKÁ HLADINA GLUKÓZY V KRVI JE VÝSLEDKOM DLHODOBO ZLÉHO VÝBERU STRAVY A NADMERNÉHO PRÍJMU KALÓRII

Vaša intolerancia na cukry je pravdepodobne vo vážne zlom stave a tento stav ste si vybudovali rokmi nevhodným stravovaním, ktoré oslabilo schopnosť tela vysporiadať sa s vysokým prísunom cukru, tuku a iných toxínov, ktoré sa často nachádzajú v strave, ktorú pravdepodobne jete.

Možno si hovoríte, že lieky vaše problémy vyriešia, ale sami asi dobre viete, že pokiaľ by lieky mali riešiť príčinu cukrovky, boli by ste už dávno vyliečený.

Žiaľ, lieky vám pomôžu zmierniť príznaky a snáď aj optimalizovať glukózu v krvi, ale prestanete ich brať a problém sa vám vráti späť. Je to z dôvodu, že lieky neriešia jadro problému, ale iba vás udržujú na žive, aby ste ich kupovali donekonečna – ako sa hovorí, vyliečený pacient nie je žiadny zákazník.

Preto je potrebné, aby ste svoju pozornosť primárne zamerali na jadro problému, ktorým je stravovanie a nielen že sa vám vaše telo odvďačí, ale ušetríte ešte aj nemalé peniaze za lieky, ktoré mimo iné majú často na obale veľkým písmom vyznačený jeden priaznivý efekt a na druhej strane 20 vedľajších účinkov malým písmom, na ktoré človek potrebuje často lupu, aby ich vôbec prečítal.

POKIAĽ BUDETE POKRAČOVAŤ V STRAVOVANÍ AKO DOTERAZ, NIKDY VAŠA GLYKÉMIA NEBUDE V NORME

Bohužiaľ je to tak.

Pravdepodobne ste sa dostali do začarovaného kruhu a myslíte si, že cesta z neho je náročná a stála by vás priveľa námahy. Je to však úplne naopak, pretože zdravé stravovanie pri cukrovke je v skutočnosti veľmi jednoduché a dokonca finančne nenáročné.

Dôležité je si však uvedomiť, čo to „zdravé“ a „nezdravé“ stravovanie znamená a prečo sa nemôžete z tohto začarovaného kruhu dostať.

5 DÔVODOV, PREČO MÁTE NEUSTÁLE ZVÝŠENÚ GLYKÉMIU

1. JETE VEĽKÉ MNOŽSTVO MÄSOVÝCH VÝROBKOV

Nechcem vám motať med okolo úst a preto vám poviem pravdu. Spojitosť medzi jedením mäsa a cukrovkou je väčšia, než by ste čakali a hneď sa dozviete aj prečo.

Odmyslím teraz skutočnosť, že mäso prekysľuje organizmus a zvyšuje riziko vzniku rakoviny žalúdka a zamerám sa konkrétne na vplyv medzi jedením mäsa a vznikom cukrovky (odpusťte zopár odborných výrazov).

Veľký obsah Hematického železa

Hematické železo je v skratke druh železa s veľkou absorbciou. Aj keď je železo dôležitým stopovým prvkom pre správny prenos kyslíku a na tvorbu červených krviniek, jeho nadbytok spôsobuje poškodenie tkaniva, vrátane pankreatických beta buniek, ktoré produkujú inzulín.

Pravideľná konzumácia mäsa má teda negatívny vplyv na funkčnosť pankreatických buniek a tým sekréciu inzulínu, ktorého nedostatočná sekrécia spôsobí, že namiesto toho, aby sa glukóza dostala do buniek, zostane v krvi a to logicky vyústi do vysokej glykémie.

Veľký obsah Amínov

Amíny, ktoré sa vo veľkom množstve nachádzajú hlavne v spracovanom mäse ako je napríklad salám, slanina, párky a mnohých iných mäsových výrobkoch následne reagujú s dusitanmi a vytvárajú vysoko toxické chemikálie nazývané nitrosamíny, ktoré poškodzujú DNA, pankreas, spôsobujú inzulínovú rezistenciu a môžu viesť taktiež ku vzniku Alzheimerovej choroby.

2. JETE MÁLO ZELENINY A OVOCIA

Odporúčanie jesť ovocie a zeleninu už môže znieť ako klišé, ale každopádne je to jedno z najlepších stravovacích odporúčaní, ako znížiť riziko vzniku cukrovky alebo zlepšiť váš zdravotný stav v prípade, že ju už máte. Jeden z dôvodov, prečo sú zelenina a ovocie pri cukrovke účinné je obsah antioxidantov a vitamínu C.

Antioxidanty pomáhajú v boji proti oxidačnému stresu, ktorý vedie k zápalu ciev a poškodzuje bunky a narúša celý proces glukózy vstúpiť do buniek, čo spôsobuje vysokú glykémiu.

Ako som už spomenul vyššie, vznik nitrosamínov je pre telo vysoko toxický a práve Vitamín C blokuje reakciu pri ktorej dochádza k zmene amínov na nitrosamíny a tým Vás ochráni pred jeho negatívnymi účinkami, medzi ktoré patrí aj zlá citlivosť buniek na inzulín.

3. VÁŠ DENNÝ PRÍJEM KALÓRII JE DLHODOBO PRÍLIŠ VYSOKÝ

Vo všeobecnosti platí, že čím má človek väčšiu nadváhu, tým náchylnejší je priberať ďalší tuk a jeho odolnosť voči priberaniu sa zhoršuje. Pokiaľ jete potraviny s nízkym obsahom vlákniny, tak môžete mať pocit neustáleho hladu a to vás núti jesť ďalšie a ďalšie potraviny, ktoré často obsahujú vysokú energickú hodnotu.

Jednoduchý trik, ktorý môžete ihneď zaviesť do praxe je jedenie viac zeleniny, ovocia, potravín s veľkým množstvom vlákniny a piť viac vody. Táto kombinácia spôsobí, že sa budete cítiť sýty aj napriek tomu, že ste prijali relatívne málo kalórií, čím radikálne obmedzíte ukladanie tuku, ktorý spôsobuje v tele zápalové procesy, oxidačný stres a narúša celý proces glukózy vstúpiť do buniek.

4. VO VAŠOM PANKREASE A PEČENI JE VEĽKÉ MNOŽSTVO TUKU

Stukovatenie pečene patrí medzi časté problémy cukrovky 2. typu. Vysoký príjem kalórií, nesprávna strava a zlá využiteľnosť glukózy na energiu spôsobujú, že časť energie prijatej v strave si telo uloží vo forme tuku nie len na miestach ako sú stehná, boky a ďalšie viditeľné miesta, ale postupne sa tento tuk naakumuluje aj okolo orgánov, ako je práve pečeň, ale tiež pankreas, cievy a mnohé ďalšie orgány.

V skutočnosti až 85% diabetikov 2. typu má stukovatenú pečeň a tento tuk je častou príčinou inzulínovej rezistencie.

Pozor!

Cukrovku 2. typu môžete dostať aj v prípade, že máte dobré BMI a teda vizuálne máte štíhle telo. Častou príčinou vzniku cukrovky 2. typu je práve viscerálny tuk nachádzajúci sa okolo pankreasu a pečene, ktorý sa vo Vás môže nachádzať a pritom nemusíte mať ani nadváhu!

5. SPOLIEHATE SA LEN NA LIEKY A INZULÍNOVÉ IHLY

Správne lieky vám naozaj môžu pomôcť lepšie zvládať cukrovku a dávky inzulínu sú často nevyhnutné hlavne pri cukrovke 1. typu. Problém nastáva v prípade, že celá vaša „liečba“ je IBA a LEN o liekoch a pichaní si inzulínu.

Liečbu som dal schválne do úvodzoviek, pretože bez správnej stravy NIKDY nevyliečite príčinu inzulínovej rezistencie a vysokej glukózy v krvi.

Mali by ste sa preto snažiť získať vzdelanie o správnom stravovaní pri cukrovke, aby ste postupne mohli lieky a inzulín úplne vysadiť.

A práve v tom Vám rád pomôžem.

Je mi potešením Vás informovať o knihe dia receptov pre zdravú glykémiu

V knihe sa dozviete detailné informácie o strave, jej účinkoch na cukrovku a naučíte sa všetko potrebné na to, aby ste mohli cukrovku 2. typu hravo zvládnuť.

Po prečítaní tejto knihy budete mať ucelený prehľad o tom, ako by ste sa mali stravovať na to, aby bola vaša glykémia v norme.

V knihe vás čaká plno skvelých receptov pre diabetikov, ktoré sú jednoduché a finančne nenáročné, takže ich budete môcť ihneď zaviesť do praxe.

…a nie len to

Vďaka 28 dňovému stravovaciemu harmonogramu sa sami presvedčíte, že stravovanie pri cukrovke môže byť zábava a žiadne trápenie kvôli úzkemu výberu potravín.

Kniha dia receptov je veľmi stručná, výstižná, jemne odborná a bez dlhých zbytočných viet, ktoré by ste sa mohli dočítať hocikde na internete.

KNIHA DIA RECEPTOV PRE ZDRAVÚ GLYKÉMIU JE ROZDELENÁ DO 6 SEKCIÍ

#

Sekcia 1. Účinné potraviny pre diabetikov a ich vplyv na cukrovku

Kniha receptov nie je ani zďaľeka iba o receptoch. Predovšetkým je potrebné, aby ste sa naučili sami orientovať v strave pre diabetikov a preto v nej nájdete detailný opis niekoľkých potravín, ktoré postačia na pochopenie toho, ako sa pri cukrovke 2. typu zdravo a bez problémov stravovať.

Tieto potraviny je možné kúpiť v každom obchode a na základe výskumov:

N N

Znižujú oxidačný stres

N N

Znižujú uvoľňovanie glukózy do krvi a tým jej vysokú hladinu

N N

Pomáhajú zmierniť príznaky stukovatenej pečene

N N

Znižujú množstvo viscerálneho tuku

N N

Zvyšujú inzulínovú citlivosť

N N

Majú silné antioxidačné účinky

N N

Znižujú zápalové procesy

N N

Regulujú „zlý“ LDL cholesterol

N N

Detoxikujú organizmus od voľných radikálov

N N

Pomáhajú zvýšiť prospešný HDL cholesterol, ktorý prečisťuje cievy od tukových plakov

N N

Redukujú riziko vzniku srdcovo cievnych chorôb

N N

Znižujú riziko vzniku diabetickej retinopatie

N N

Pomáhajú zlepšiť krvný tlak

N N

Redukujú riziko vzniku trombózy

…a posilňujú imunitný systém, čím pomáhajú uchrániť beta bunky pankreasu pred poškodením zápalovými reakciami.

#

SEKCIA 2. NEBEZPEČNÉ LÁTKY V POTRAVINÁCH A ICH VPLYV NA CUKROVKU

V druhej sekcií sa detailne dozviete, ako vplýva mäso na vznik a priebeh cukrovky a taktiež, ktoré druhy mies sú pre cukrovku najškodlivejšie.

Niektoré druhy mäsa o ktorých sa v knihe dozviete dokonca riziko vzniku cukrovky znižujú a majú pre ľudí s cukrovkou významné benefity.

Tieto informácie vám pomôžu utriediť si druhy mäsa podľa toho, či sú pre cukrovku škodlivé alebo naopak užitočné, aby ste sami vedeli vybrať to správne pre účely cukrovky.

Ďalej sa dozviete o potravine, ktorú pravdepodobne jedávate aj niekoľkokrát do týždňa a od určitého množstva zvyšuje riziko vzniku cukrovky 2. typu až o 78%. Túto potravinu je však jednoduché zameniť za takmer rovnakú, vďaka ktorej sa Vám podarí omnoho lepšie udržiavať glukózu v krvi na optimálnej hladine.

#

SEKCIA 3. AKO ZLEPŠIŤ INZULÍNOVÚ CITLIVOSŤ

Okrem samotnej stravy je mnoho ďalších spôsobov ktoré priaznivo vplývajú na inzulínovú citlivosť. Niektoré zo spôsobov zlepšenia inzulínovej citlivosti sú napríklad pravideľný pohyb, zníženie hladiny stresového hormónu alebo samotný spánok, ktorého nedostatok vedie nielen k samotnej únave, ale taktiež k zhoršeniu inzulínovej citlivosti.

Dočítate sa tiež hlavné dôvody, prečo večer nemôžete zaspať a praktické informácie, ako vďaka 5 krokom urýchlite zaspávanie a zlepšíte spánkový cyklus a všetkých 5 fáz spánku NON-REM a REM, vrátane najhlbšieho spánku.

#

SEKCIA 4. RECEPTY PRE DIABETIKOV

Recepty pre diabetikov sú neodmysliteľnou časťou tejto knihy a celkovej liečby cukrovky 2. typu. Tieto recepty som zhotovil na základe priaznivých účinkov jednotlivých potravín na cukrovku a zároveň tak, aby boli chutné, výživné, finančne nenáročné a aby ste ich mohli zaradiť do vášho každodenného života. V knihe nájdete recepty rôzneho druhu pre všetky časti dňa, a to recepty vhodné pre:

RAŇAJKY

DESIATA

OBED

OLOVRANT

VEČERA

DEZERT

V TEJTO ÚŽASNEJ KNIHE PLNEJ RECEPTOV NÁJDETE

SMOOTHIE RECEPTY

NÁTIERKY

OVOCNÉ RECEPTY

PRÍLOHY

CESTOVINOVÉ RECEPTY

ŠALÁTY

POLIEVKOVÉ RECEPTY

ŠPECIALITY

Aj takéto recepty nájdete v knihe, ktorú si zamilujete

#

SEKCIA 5. STRAVOVACIE PRAVIDLÁ

V predposlednej sekcií Vám na ilustračných obrázkoch ukážem praktické pomôcky, ako jednoducho určiť základné nutričné hodnoty potravín, aby ste sa už ďalej nemuseli trápiť s nejasnosťou stravy ktorú jete.

Taktiež Vám prezradím, ako si takéto pomôcky môžete zostaviť sami a mať tak prehľad o jednotlivých živinách v strave.

Ďalej Vám na praktických obrázkoch ukážem princíp delenia stravy podľa dôležitosti jej zastúpenia v stravovacom harmonograme pre diabetikov, aby ste mali aj vizuálnu predstavu o tom, z čoho by sa mala skladať vaša strava.

V neposlednom rade si určíme kalorický príjem, aby ste mohli s radosťou začať Váš 28 dňový stravovací plán.

#

SEKCIA 6. 28 DŇOVÁ DIABETICKÁ DIÉTA

V záverečnej sekcií si zhrnieme všetko z predošlých kapitol a ukážem Vám prehľadnú 28 dňovú diétu, ktorá je zamerané pre účely optimalizovania vysokej glykémie.

Jej jadro je tvorené z potravín, o ktorých sa dozviete v sekcií 1., ale taktiež z ďalších potravín určených pre potreby regulácie inzulínovej rezistencie a vysokej glykémie.

Výhodou tohto plánu je aj jeho flexibilita zameniteľnosti potravín čo znamená, že sa nebudete musieť striktne držať uvedených jedál a sami si budete môcť vybrať potraviny na aké máte zrovna chuť v súlade s pravidlami stravovania pre účely cukrovky.

Samozrejmosťou je aj kalorický výpis pre každý deň tejto 28 dňovej diéty, podľa ktorej sa budete môcť s ľahkosťou stravovať a to bez sebazaprenia či silnej vôle.

Len diabetický stravovací plán o ktorom sa dočítate v tejto knihe je porovnateľný so stravovacími plánmi, za ktoré si “odborníci” účtujú 80eur.

Oprava: Jedna nemenovaná firma dokonca 150eur, podľa toho čo som iba tak námatkovo našiel. Chcem Vás tohto vážne ušetriť.

Úprimne neviem, kto si to už len môže dovoliť a za takú cenu by som sám požadoval aby mi k tomu programu kúpili aj chladničku s potravinami a osobným kuchárom.

Vy však tento plán a nespočetne viac dostanete v jednej praktickej knihe pre diabetikov, ktorá Vás nebude stáť ani zlomok tejto ceny.

Povedali o tejto knihe

Ľudia, ktorí spravili prvý krok k zlepšeniu svojho zdravia

…”Dnes som si aj merala glukozu na lacno a kleslo to pekne”…

Chcela by som touto formou podakovat za skvele recepty a rada by som sa tiez este opytala cim je najlepsie sladit lebo mam v tom este nejasno.Dnes som si aj merala glukozu na lacno a kleslo to pekne uz len zotrvat a nevratit sa zas do starych kolaji. Ľubica G.

Ľubica G.

5.0
2018-03-22T12:24:47+00:00

Ľubica G.

…”zatial tie hodnoty idu pekne dole aj krvny tlak uz nie je taky vysoky”…

Dobry den Rada by som sa opytala ako casto si mam merat glykemiu. Zatial si ju meriam len rano tak neviem ci to staci, inak dakujem za knihu a za skvele informacie fakt je to v tej strave. Este dam vediet ale zatial tie hodnoty idu pekne dole aj krvny tlak uz nie je taky vysoky. Ak by som sa mohla este spytat, dcera po porode nevie schudnut a bojim sa ze dostane cukrovku takze aj ona by vpodstate tu dietu mohla skusit ze? Dakujem.

Martina L.

5.0
2018-03-22T12:20:18+00:00

Martina L.

To, že je zdravé stravovanie finančne náročné je mýtus

Samozrejme, ak je niekto kulturista, tak musí jesť veľké množstvo špeciálnej stravy, doplnkov výživy a niekedy aj steroidov, čo ide vážne do nákladov.

…ale cukrovka?

Budete sami prekvapený, že stravovanie pri cukrovke 2. typu Vás výjde maximálne tak, ako aj doteraz. (za predpokladu že nejete 1 nezdravé jedlo denne.)

PRESVEDČTE SA SAMI O TOM, ŽE CUKROVKU 2. TYPU JE MOŽNÉ HRAVO ZVLÁDNUŤ A TO AŽ NA 30 DNÍ S MOŽNOSŤOU VRÁTENIA PLNEJ SUMY

Som si istý, že vďaka knihe receptov pre diabetikov zlepšíte Vašu celkovú glykémiu, zlepšíte inzulínovú citlivosť a spravíte si kompletný názor o tom, ako by ste sa pri cukrovke 2. typu mali stravovať tak, aby sa zlepšil váš celkový zdravotný stav.

Aj napriek tomu, že za touto knihou stojí cca 4,5 mesiacov práce a množstvo investovaných financii (a je to na slovenské pomery vážne celkom dosť), rešpektujem Vaše individuálne hodnoty a očakávania a preto Vám poskytujem možnosť knihu si zakúpiť, prečítať a do 30 dní vrátiť, čím sa Vám vráti aj vami investovaná suma do tejto výnimočnej knihy. Viem že týmto riskujem veľa, ale chcem, aby ste mali maximálnu istotu, a aby táto kniha pomohla čo najviac ľuďom.

Kniha dia receptov pre zdravú glykémiu
KOMPLETNÉ INFORMÁCIE PRE OPTIMÁLNU HLADINU GLUKÓZY V KRVI

Vzdelanie, ktoré nadobudnete vďaka tejto knihe Vám zlepší nie len vaše zdravie, ale už sa nebudete musieť naďalej zamýšľať nad otázkami týkajúce sa stravy pre účely cukrovky 2. typu a stanete sa sami sebe liečiteľom tohto vážneho, ale zvládnuteľného ochorenia.

Knihu receptov si môžete nechať poslať na Vašu adresu za konečnú sumu 27 eur alebo v prípade, že uprednostňujete okamžitý prístup k receptom a všetkým benefitom, môžete si ju zakúpiť aj vo formáte PDF a to iba za 17 eur.

Otázky a odpovede

Prečo nie sú recepty v celej knihe?

Recepty v celej knihe nie sú schválne, pretože je omnoho užitočnejšie, pokiaľ získate celkový prehľad o strave pre diabetikov ako aj látkach, ktoré diabetikom škodia a tým budete vedieť aj do budúcna sami určiť, aké potraviny jesť alebo nejesť.

Je možné knihu zakúpiť aj v obchode, napríklad v kníhkupectve?

Keďže sa usilujem o to, aby informácie, či už na stránke alebo v knihách mali hodnotu a boli aj vedecky podložené a zároveň neboli písané na štýl „pite veľa vody a budete zdravý, jedzte málo atď.“, nechcem, aby moje knihy zapadli prachom niekde v kníhkupectvách medzi 1000 ďalšími.

Knihu je teda možné zakúpiť iba na stránke akoliecitcukrovku.sk a nikdy nebude vydaná v obchodoch tretích strán.

Sú v knihe recepty obsahujúce mäso?

Z bežných druhov mies nie. Viem, že každý má rád mäsové výrobky a mnohé ďalšie sladké a mastné jedlá, ale treba si uvedomiť, že knihy ktoré poskytujem Vám majú pomôcť a nie je ich účelom aby obsahovali strany, ktoré sú v rozpore s pravidlami stravovania pre diabetikov.

Samozrejme nie vždy je niekto ochotný vzdať sa kompletne určitého druhu mäsa atď., takže v tom prípade sa snažím človeku poskytnúť aspoň nejaké zdravšie alternatívy.

Faktom ale je, že ak si dáte z času na čas niečo nezdravé, absolútne nič sa tým nepokazí, takže sa zase nemusíte obávať toho, že si už v živote nedoprajete aj niečo „zakázané“.

Ak mi v knihe nebude niečo jasné, poradíte mi?

Samozrejme. Správy nikdy neignorujem a vždy odpíšem v podstate na všetky pripomienky a otázky. Ak Vám teda v knihe nebude niečo jasné alebo sa napríklad budete chcieť spýtať či môžete vymeniť potravinu A za potravinu B, tak kľudne napíšte a v priebehu dňa odpoviem.

Je kniha určená iba diabetikom?

Kniha je primárne písaná pre diabetické účely, ale ťažiť z nej môžu taktiež ľudia, ktorí si chcú rozšíriť obzor v oblasti stravy, vegetariáni, ľudia s vysokou hladinou cholesterolu a všetci tí, ktorí si chcú pripraviť chutné a zdravé recepty.

Send this to a friend